Onsdag! Irritation!


(bilden tillhör smålandsposten)

Det är Onsdag, det första man ser vid frukosten är ett gigantiskt propagande reportage om Rättspsykskliniken, därsäkerhetsansvarige står vid dörren på muren och uttalar sig. Det kantas utav artiklar om fd patienter som återfallit i brott som nu i dagarna har åtalats för liknande brott de tidigare gjort sig skyldiga till och hela artikeln känns bara fel på nått sätt, inte egentligen pga det som står utan mer pga hela "feelingen bakom". De skriver att Ledningen trots skarpkritik från Socialstyrelsen inte har planer på att ändra sina ordningsregler, då de hävdar arbetsmiljöskäl..Vilket är totalt Bullshit, enda anledningen till förbudet är att KVV kräver det och det är KVV fångar som drar in pengar till kliniken. Money Talks, lagar och förordningar spelar tydligen ingen roll. De hävdar dessutom  Citat "- Antalet drogpåverkade patienter minskade i sommar med över 80 procent och det är ett mycket bra resultat. Även om vi vet att sådant här kan ändra sig snabbt.", vilket inte har ett dugg att göra med mobiltelefoner, snarare har att göra med andra faktorer.

Det verkar som om det är och förblir en dröm att alla skall vara lika inför lagen och att även sjuka människor ska få sina rättigheter tillgodosedda...Arbetsmiljö? My ass säger jag..Överförmynderi kallar jag sådant.. Lagen tillåter att kliniken inskränker på förmåner som mobiler etc för dem som inte klarar av att sköta det...Men man kan inte straffa alla för att någon på avdelningen missköter sig. Det vor e typ som att man blir av med sitt körtkort för att ens granne eller vän tas för rattfylleri "Man kan ju faktiskt supa med honom"....Rättigheter och Lagar är till för att följas, klarar en klinikledning inte av att följa rättigheter och lagar, borde de inte ha den yrkesroller de har. Om en vanlig svensson missköter lagar etc får de sparken.. 
Sådant irriterar mig, man ska fan inte som myndighet trampa på folk som inte kan försvara sig eller stå upp för sina rättigheter. Ändras lagen, så fine ha era förbud då,  men Lagen måste träda i kraft först innan den gäller..Att rehabilitera lagöverträdare genom att systematiskt och överlagt bryta lagen utan att bry sig, rimmar fruktansvärt illa tycker jag. Jag tror inte att det skulle sett ut så ifalll ledningen själva fick bekosta böterna (som lär komma) istället för landstinget. Felaktiga beslut kan alla göra, inga konstigheter i det, inegen är mer än människa..Men detta är systematiskt och överlagda kränknigar av så väl grundlagen, Lagen om Tvångsvård samt Europa konventionen för de Mänskliga rättigheterna...

Bra start på dagen att läsa sånt. Tack Smålandsposten!

Kommentarer
Postat av: Charlyene

Mycket intressanta tankar. I övrigt har jag utmanat dig i min blogg.

2008-10-08 @ 12:43:31
URL: http://charlyene.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0