Fredag igen...Återigen är det helg, men denna helgen blir kul. Idag kommer en polare på besök, som det var ett tag sedan jag såg och imorgon kommer mina päron. Så detta blir en trevlig helg och min sista helg som ung..nästa söndag blir jag ju typ gammal^^, eller ja..gammal är ju ett år kvar till, men 29 år då känns det som om backen börjar gå nedför..Jag har hämtat mig från gårdagen, har inte en tillstymmelse till träningsvärk, fast jag är lite mör kan man kanske kalla det..

Helger är dryga på kliniken som jag sagt. Storhelger är om möjligt ännu drygare. Av någon anledning är jul och nyår okay, det tänker jag inte så mkt på, men födelsedagar och typ dagar som midsommar är riktigt dryga att vara inlåst. Fast jag antar att det är det som är meningen med stat och landstings kbt-inlåsning. I uppdragen för rättpsykiatriskvård står det att nätverksarbete och en slussning till samhället är av yttersta vikt, vilket rimmar mkt dåligt med alla murar och stängsel de bygger, allt det för med sig är att folk "där ute" blir allt mer rädda och fördomsfulla gentemot psykiatrin och psykpatienter. Alla rubriker i media hjälper ju inte att socialisera psykiskt sjuka heller..Egentligen borde folk få komma och se kliniker från insidan, kanske träffa lite patienter som går me på att tystnadsplikten ruckas lite..Anledningen till detta är att gemeneman är rädd för det han/hon inte känner till eller kan.

Öppna murarna och ge lite insyn i betong terapin, så tror jag att förståelsen ökar. Rätt knäppt att folk vet mer om livet på ställen som Ulan Bator i Mongoliet, än om svensk psykiatri.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0