Kriminalvård kontra psykvård

Galen eller frisk i juridisk mening är en hårfin skillnad, som bedöms via flertalet tester och undersökningar utav gräddan utav landets psykologer och psykiatriker. Vissa bedöms som sjuka, då får de vård, med hänvisning till att de på grund av sin sjukdom saknat egentligt uppsåt, medans de friska får tidsbegränsat straff då de vetat vad de gjort och vilken verkan deras handlingar haft.

Det är dock inte enda skillnaden, de flesta från kriminalvården är hårdare som individer, med en annan jargong som sjuka männsiskor kan fara illa av, jag tror att det av den anledningen är en horribel idé att slopa rättspykiatrin och enbart ha kriminalvård. Visst de som är riktigt sjuka kommer ju gå fria från ansvar, om det nya lagförslaget går igenom, och placeras på allmän psyk sägs det..det väcker frågan hur allmänpsykiatrin ska rustas för att ta hand om dessa svårt sjuka individer som idag anses behäva sju meter höga murar med el-stängsel (som bara behövs i sverige och på guantanamo-basen) Svenskar och terrorister måste ju således vara sjukast i världen)

Betong och taggtråd gör inte en människa hel, kärlek och omtanke gör det. Nu vet jag att många tycker att man försakat sina rättigheter om man begått ett brott, vilken väl får anses vara en av grundpelarna i facismens ideologier, men inte i ett demokratiskt samhälle, sverige har redan en av de hårdaste psykiatri lagarna i världen och det är ingen räk-macka man glider på här inne, som så många tycks tro. det är ingen rolig tillvaro, när larm tjuter i 120 decibel för att någon slåss, människor låses fast i bältessängar i flera månader, trycks i sprutor så att de sover i dagar, ibland i sin egen avföring..Lugnande medel, kliniker svämmar över utav knark. Rättigheter kränks systematiskt, och klagar man så "har man missförstått situatoinen" på de flesta ställen har man alltid fel som patient. Jag fick svar på tal en gång utav en avdelnings föreståndare som sa "ja jag vet att du har rätt i det du säger, men detta är rättspsyk här gäller våra regler oavsett vad lagen säger"..fin inställning utav en som ska vårda en sjuk person. Få folk att följa lagen utan att följa den själv rimmar dåligt.. Nu är jag på ett bra ställe, med en bra doktor och bra vårdlag. men även denna kliniken har ju sina problem...

Kallar det för himmelriket så vettefan om jag inte hellre tar en trappa ner då den dagen kommer...Medmännskligheten tycks ha glömts bort i Sverige, som tom kritiseras utav FNs utredare Paul Hunt för psykiatrins miserabla förhållanden..

betänk att rättspsykiatrin har knappt 35% återfall i allvarlig brottslighet efte avtjänad vård, medans kriminalvården har dryga 65% återfall..borde man då inte gå mer mot vård än inlåsning om man nu ska rehabilitera folk?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0