Stolpskott?



Göran Hägglund, när han tillträdde som minister och ytterst ansvarig för psykiatrin så trodde jag ett tag att han kunde bli bra, men han går från klarhet till klarhet i sin inkompetens. De senaste gällande några uppmärksammade rymningar från Säter och Karsudden...Enligt Leif GW Persson, sker typ 50.000 frigångar och beledsagade permissioner varje år
och även om jag inte vet direkt antal rymningar/avvikelser så är ju det inte så många att det skulle vara psykiatrins stora  problem,de flesta är tillbaka inom några timmar och inte sällan på egen hand och oftast är det ett drogsug som drar..det som med de senaste uppmärksammade rymningarna kan vara lite uppseendeväckande är nån av dem klassades som farlig även av kliniken och ändå hade frigång, det kan ju helt klart vara olämpligt..oftast skriver ju dock media att personen är farlig på grund av att han/hon begått vissa brott, vilket kan vara sant, men oftast talar statistik emot det. Inte sällan säger kliniken att "patienten är inte farlig" medans polisen slår på rikslarm och "gör en annan bedömning" rätt eller fel vet ju inte jag och man kan ju aldrig sia om framtiden..En gyllene statistisk regel i rättsväsendet; ju grövre brott ju lägre är sannorlikheten för återfall...kan låta knäppt men så är det.....Alla är vi ju lika inför lagen...eller?

Jag kan ju dock  tycka att en psykiatriansvarig minister ska ha någon praktisk erfarenhet av psykiatri, kanske ha jobbat några år på en klinik eller dylikt. Man kan inte förstå denna världen om man inte sett den från insidan..och en titel är inte lika med kompetens.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0