Lördag...

 <-- konversation på hispa


Idag har det varit en riktigt slapp dag...Förutom ett pass i gymmet, så har jag inte gjort mycket. Pratat i telefon, börjat skriva på en ny text, so far so good får jag säga. Har haft lite huvuddvärk idag, men jag misstänker att jag inte fått i mig tillräckligt med vatten de senaste dagarna och dessutom har bäljat i mig kaffe så det stått härliga till...kaffe är faan ett av de få nöjen man kan få på Hispan, kaffet sinar aldrig, det är som en stor outömlig källa av livselixir...Nu tog jag kanske i något, men gott är det. Jag hörde en gång att de någonstans i någon stad, i något land (kanske rent av sverige) på ett mentalsjukhus drog in kaffe under en längre tid för att se hur det skulle påverka hispafolket (jag antar att skötarna fick fortsatt förtroende med att dricka kaffe då det skulle ta hus i helvete om man tog kaffet från en skötare). Det knäppa med det testet var att de fann att VB-medicineringen (vid behov) med lugnande minskade drastiskt, då en massa patienter misstagit koffeinkick med ångest och genast tagit mediciner...Jag vet inte om det egentligen säger mer om VB-medicineringen på hispa eller kaffet, men jag antar att det bäljas kaffe där igen...Ingen hispa utan kaffe.

Sen vill jag applådera polisaspiranterna i Växjö för att under helgens tränings razzia fått ge 8 bilförare böter. Personligen kan jag tycka att de borde ha viktigare saker för sig, men det är bra att trafiken kollas, jag anser även att straffen för rattfylla borde bli hårdare. Kör du ihjäl någon eller skadar någon då du kör på fyllan borde du straffas som om det var ett uppsåtligt brott, få är ju så tokiga på fyllan att de inte vet vad de gör då de sätter sig bakom ratten. Jag har svårt att se förmildrande omständigheter i att full sätta sig bakom en ratt...Däremot kan jag hålla med en som kommenterade artikeln..Vad är läsvärdet i att polisaspiranter stoppar 8 fortkörare?  Journalistiken har verkligen sjunkit de senaste åren.

Med tanke på landstinsledningens inställning till Hispaklinikens lagbrott (mobiler etc) så måste ju landstingsdirektören med sina 87000 kr i månaden anses vara en av kronobergs bäst betalda brottslingar...Det borde vara kriminellt av ett landstins som går på knäna (i ett land som går på knäna) betala en direktör så mkt pengar..Men det är klart..Hade jag blivit erbjuden 87000 i månaden för lite möten och representationer så hade jag med tagit det jobbet. Det sjuka är att det är till sånt som våra skattepengar går till..För er som kommer protestera mot att jag skriver "våra skattepengar" då jag är inlåst, ska jag innan ni börjar säga att även hispafolk betalar skatt! Och dessutom vårdavgift, jag fattar inte konceptet med att tvångsvårda någon och dessutom kräva dem på pengar för det. Då de kräver en på pengar kallas det sjukvård, då vi på hispa hävdar våra rättigheter kallas det fängelse..Nog känns det lite förvirrande för en del av oss att de inte kan bestämma sig i vår kära ledning. Riksdag och regering har ju även de svårt att veta hur de ska göra. Det talas om lagar hit och dit, vilket inte kommer att påverka oss som redan är dömda och inlåsta, men som utgör ett moraliskt dilemm:

Man ska alltså dömas till fängelse även om man är sjuk, vilket är emot typ alla internationella konventioner, men då man ska införa ett nygammalt begrepp "Icke tillräknelig", dvs totalt skogstokig på ren svenska, så sjuk att du inte inser fullt ut vad du gör. Alltså att du begår ett brott i ett svårt psykotiskt tillstånd. Man kan ju vara sjuk och ändå veta vad man gör anser många. Visst är det säkert så, många vet nog vad de gör även i sin sjukdom... Problemet är dock att är du sjuk, och sedan blir frisk är du inte samma person, tillräknelig eller ej. Alla med någon psykiskt sjuk i familjen kan vittna om hur stor skillnad det kan vara på sjuk och frisk, tillräknelig eller ej. Den friske ska alltså dömas för något den sjuke gör, trots att den friske inte varit den som i berått mod gjort brottet... Nu låter det antagligen som värsta personlighetsklyvningen, men så är ju inte fallet...Oavsett psykisk eller fysisk sjukdom är man inte i samma tillstånd som frisk...Icke tillräknelig ska enligt lagförslaget innebära att man går helt fri från straffansvar då man pga psykiska tillståndet inte kan anses ha haft ett medvetet uppsåt...Det lär ju bli ett satans liv om det med då folk kommer anses "icke tillräkneliga" även efter vansinnesdåd i framtiden...Då kommer väl regeringen tillsätta nya utredningar och lägga nya lagförslag för att tysta pöbeln..

Jag anser att psykiatrisk vård ska vara som den är, det är inte fel på lagen, utan på tolkningen av den. Det ska inte vara en Länsrätt bestående av Lekmän som ska bedöma om nån är frisk eller sjuk, det ska vara en doktors jobb, gärna ett flertal läkare i nått råd som tar beslutet om friförmåner och frisläppande. Men Lekmän har inte med sjukvård att göra så länge de inte städar sjukhusen eller kör varor till dem. Bedömningar och beslut skall tas av utbildad vårdpersonal... Jag vill inte att en jurist / politiker ska avgöra om jag är frisk, lika lite som jag vill att samme person ska flyga ett charterplan utomlands...Just dont make sense

Det är ett moraliskt dilemma...

Nej nej nej

Jag har inte slutat blogga..*lovar* jag hade bara inte ork och tid igår, jag spenderade ju halva dagen i telefonen igår *ler sött* Det är idag fredag, och jag har skrivit lite julkort och ett brev..Ett långt brev till en gammal vän jag kände att jag behövde/ ville skriva, jag visste inte om jag skulle posta det men beslöt mig för att göra det...Jag tror väl att det är ganska lönlöst, men jag ville ändå skriva ett par rader...

Smp skrev idag om en Växjö musiker, en tjej, 30 år, dotter till en trevlig instrumentförsäljare i staden. 30 år, lovande musiker och dessutom nykter alkoholist, jag har aldrig haft något missbruk och jag ska inte skriva mycket om det, det är bara kul att få läsa att nån klarar av att resa sig ur ett missbruk och övervinna sina demoner och sträva efter framgång och nu är på väg att lyckas, jag vill önska henne lycka till med musiken och hoppas höra hennes skiva..Många som faller reser sig inte...

I dag är det två veckor..Till dagen D2 *ler sött* Och ytterligare ett par veckor till det nya året..2009..fan va tiden går fort..Jag vet inte hur jag ska hinna med allt jag vill göra innan jag kommer ut...Just nu kan jag egentligen bara koncentrera mig på en sak...*Drömmer*

Trevlig Fredag kväll, nu ska jag duscha och sen ska jag ringa "Mys" *ler*


Er på hispan medicinerade
 Pat Punkt

Civilolydnad

Landstingsledningen i Kronoberg, applåderar Klinikens mobilförbud (alla utom en) de kallar det civilolydnad...Lustigt tycker jag, det som är olagligt för en del är civilolydnad för andra..Sverige i ett nötskal, jag vet en kille som då jag träffade honom 04 hade suttit på hispan i 11 år för civilolydnad, men landstingsledningen ger kliniken en klapp på axeln.. Men tja..det är ju skillnad på folk och folk i fascistoida stater, i demokratier har alla personer lika rättigheter samt skyldigheter. Rättigheter och skyldighet att följa landets lagar...Inte att följa de lagar man anser riktiga och strunta i de som man inte anser riktiga, döms man till vård anses man inte ha haft ett kriminellt uppsåt och klassas således inte som "kriminell" då kriminell är en fråga om identifikation, begår du ett brott i psykotiskt tillstånd är du inte medveten om dina handlingar, således inte kriminell, begår du däremot ett brott i berått mod utan respekt för lagen, då är du kriminell, hejar du på och ger en klapp på axeln är du skyldig till medhjälp alternativt stämpling /anstiftan till brott...Vilket för mig in på Kliniken och landstingets ledning.. De skiter i lagen, de anser att den inte gäller dem, deras lagar står över samhällets lagar, precis så tänker kriminella organisationer... Fast det var ju en parantes....Vi som sitter på hispan har fattat för länge sedan att våra rättigheter togs ifrån oss samma dag som vår dom vann laga kraft och vi togs ur samhället och sattes i förvaring på ett fängelse förtäckt till sjukhus, där inga andra lagar gäller än Klinikledningens..Vilket Enhetschefen på D sa till mig "Våra regler står över grundlagen" (vilket är det dummaste jag har hört nån gång, grundlagen är ju helig)

En patient skojade en gång och sa "Arbeitsterapi macht frei" (vilket senare blev ett omdiskuterat tröjtryck på hispa)..Ju längre tiden går ju mer undrar jag om han inte kanske hade rätt i det han sa...Är detta ett sjukhus? Eller ett koncentrationsläger?? Det hänger ju på rättigheter och patientsyn...Skiter ledningen i patienters rättigheter och inte ser sina skyldigheter att följa lagen och de mänskliga rättigheterna, så anser jag att (även om de inte tar död på oss) inte är ett dugg bättre än de som ledde de Sovjetiska Gulagen, Tyska arbetsläger och mindre aktade institutioner i mindre utvecklade läger...I stället för "Välkommen till Sigfridsområdet" som det står nu på en skylt med karta, borde det stå "Välkommen till Blinka Blinka Blinka..OBS Patienterna får endast matas av behörig personal"

En kul sak är dessutom att Hawaii och madrid deklarationerna skapades engång i tiden (sverige skrev under) för att Sovjet inte skulle kunna låsa in dissidenter på mentalsjukhus på obestämd tid och nu gör Sverige exakt samma sak men gömmer sig bakom nån falsk "röda korset" flagga. Jag har tidigare skrivit om s.k Hawaii fall och det verkar ju inte bli bättre...Politiker säger "jo vi har skrivit på deklarationerna" fine.. men följ dem då?


Citat från Hispan

Slottsherren sitter på en balkong, det regnar vilket det gjort en längre tid. Jag kommer ut på balkongen och tittar bedrövat ut på regnet..

Jag: Vad kan detta väder bero på? säger jag lite skämtsamt.
Slottsherren: Jooo..det är väl femeninums fel (kvinnors).
Jag: va? tror du det är kvinnornas fel att det regnar?
Slottsherren: Självklart..
Jag: Hur tänker du då??
Slottsherren: Ja men inte är det väl några män som vill ha sådant här väder?

Efterlyst-Hispaspecial.

Hispaliv efterlyser nu en cykel som stals på Hispa i helgen. Cykeln stod uppställd innanför murarna, vid cykelstället där den illdådigt stals av en illasinnad tjuv...Innanför..muren...*ler sött*

Veckans första Vinnare

Mizz V har vunnit veckans första pris i min hispa tävling, som har varit hemlig..den var att upptäcka fel, vilket hon gjorde och vann en spa weekend på hispa deluxe. Felet för dagen var rubriken på förra inlägget..DET ÄR JU INTE TISDAG:..Vakna folk vakna..

Grattis Mizz V var god och hämta din vinst snarast *ler sött*

Nästa pris under veckan blir en signerad cd skiva av Pat Punkt "Kramgoa Hispalåtar vol1" håll utkik för oegentligheter på bloggen!

Tisdag..Irritation

Idag vart jag irriterad, jag skulle gå på friskis och svettis, den börjar 10.10....10.14 satt personalen fortarande inne på kontoret utan en tillstymmelse till aktivitet, då knakckade jag på och meddelade dem att gympan hade börjat och att jag skulle gå upp och lyssna på musik, men då blev det fart, och då skulle vi genast gå ner, fast jag var för irriterad för att lyssna på det örat och gick och lyssnade på Bob Dylans senaste skiva som jag ärligt köpte på Åhlens för några veckor sedan... Jag vet ju att personalen har en del att göra och visst får man väl so patient acceptera att det ibland blir förseningar, men alltid är lite väl magstarkt tycker jag, så mycket är det faktiskt inte att göra och med tanke på att vi patienter ska lära oss lägga upp en fungerande struktur på vardagen, kan jag ju tycka att man som personal borde föregå med ett gott exempel, det är inte ok att ute i arbetslivet komma försent, även om det bara är tio minuter här och en kvart där. Det är egentligen inget stort problem för mig, jag är tidsmässigt flexibel, men det är ganska respektlöst att inte passa tider, speciellt andra personers tider... Men som sagt är det inget jättestort problem, bara ett irritations moment som torde vara enkelt åtgärdat... Planering, strukturering, som de lär oss kanske borde ingå i arbetsuppgifterna..

Jaja nog med att spy galla, jag är ju iaf nöjd med avdelningen i stort (trots tidsoptimismem)

jag blev lite full i skratt idag då jag läste smp på nätet...Direktörer svindlar med miljarder, tar ut kriminellt stora pensioner, folk har inga bostäder och får sova på trottoarer och i trappuppgångar..Vad händer? En 15 årig kille åtalas för att ha kissat på en idustritomt..Det är ju helt sjukt, grabben hade ju iaf vett att inte stå på stora torget eller bland folk, det var ju en faslig tur att han friades, Att en åklagare ens tar upp en sån sak är ju skrämmande...

På eftermiddagen vart det musikgrupp...sjunga jullåtar...Det är ju faktiskt lite småmysigt med julmusik *host-nördvarnin-host*

Hoppas er vecka blir till belåtenhet!

er inlåste

PP

Avstånd!

Jag vill bara skriva en sak, och det är att jag verkligen tar avstånd från det någon idiot härifrån SSS skriver på ett mindre moraliskt internetforum. Signaturen "Tingsrydtravet" på forumet skriver avskyvärda personangrepp på forumet om klinikens ledning och antyder att han / hon kommer hänga ut såväl patienter som personal, även klinikens andra bloggare ssspatient tar avstånd från dessa personangrepp och hoppas att personen ifråga (som verkar veta en hel del) slutar upp med sina vidriga påhopp. Till personen ifråga vill jag säga; Ha gärna en diskussion om idiotin och orättvisor på bygget, men håll dig till saklig fakta. Att kalla folk sådana saker som du gör är vidrigt! Jag frågar mig även vad som du tror dig uppnå med det? Är du arg eller kränkt så ta en öppen diskussion i så fall, och ge fan i att skriva vidrigheter.

Filosofi på hispan.


Jag har tänkt på en sak...jag har tänkt på hur mycket jag verkligen har behövt dessa åren på hispan. Jag har alltid varit en person som har viljat vara till lags och jag har alltid snudd på utplånat min egna vilja. Jag har dessutom varit väldigt sökande efter nån form utav mening, mening med livet, mening med universum etc etc...Idag tänker jag inte i sådana banor, jag vet att jag lever av en anledning, men accepterar att jag inget egentligen vet... jag vill inte heller veta längre..Sökandet tar för mycket tid ifrån livets sanna uppgift..Att leva. Jag ser mig själv mer, och tar till vara på mig själv mer.Jag har funnit nån form av sans och djup i mig själv och min omgivning, som kan ha att göra med att jag tillfrisknat från min långvariga deppression, men säkert mer med att jag fått stanna upp...Tänka, kontemplera, skälla, gråta, skratta, förbanna och älska..Jag hfortfarande sår, i själen och en del kommer läka till ärr som inte kommer synas, men en del kommer läka till fula ärr som alltid kommer fina kvar. Saker och sorger jag måste leva med...Men nånstans i mitt inre har jag känslan av att det kommer bli bra...Jag är nyfiken på livet, det är en skön känsla att vara nyfiken, att inte veta allt.. Det är skönt att inte veta meningen med allt utan bara goo with the flow. som en stor filosof sa "Its aall good"

Ung för min ålder :)

Igår hände något som inte hänt sedan jag var typ 18, jag blev tillfrågad om leg då jag skulle lämna in tipset..Jag tackar och bockar, jag kommer lämna in tipset där nästa gång med..*ler sött*

Annars har det varit lugnt, jag har haft besök av mina päron, vi åt mat och drack kaffe..sen vart det iväg på mini safari, sen tillbaka till telefonen, ringde "gos" och pratade en stund innan det blev städning av köket, samt en kvällsmacka!

Snart blir det nog en dusch med!

Lyssna på låtarna nedanför o ge mig ett skivkontrakt!

kopernikus...

 <---- Numer läkare!

Kopernikus, dog inte..Han jobbar nu på ett mentalsjukhus i mellansverige, där han kallas "Kakan" (inofficiellt kallas han dr Hjälplös"

För er som inte förstår sarkasm så bra ska jag tillägga att detta inlägg var ett skämt. Mannen på bilden har ingen med psykiatri att göra och är död, sedan 1543.

By Request: Jag Trivs Bäst På sluten anstalt.


By Request: Du käre lille SSS


Torsdag

Idag har jag haft feber, skurit mig i fingret på en konservburk, lagat korvgryta med surkål (no more) och sovit, handlat, skällt på min kp och sagt "nästa gång det är handling får du stanna hemma", typ som värsta tonårspappan *ler sött*, fast jag och min kp går alltid o muttrar åt varandra, vi är typ som ett gammalt gift par eller nått!

Kolla låtarna under *brand new från yours truely*

Sånger från Hispan: Prison Trilogy.


Sånger från Hispan: Johnny Cash´s San Quentin


Onsdag!

Hispahajk i det småländska vädret..

Liten truddelut (melodi: Folk och rövare i Kamomilla stad)

Nu ska vi ut på hispahajk,
Jaa vi ska ut o äta,
Men bara sånt vi kommer åt
& sånt vi kan förtära

Insatsstyrkan hänger med
o spanar bak i busken där
Men vi är alla fromma som lamm
både patienter & personal


Jag har frusit som satan idag och jag vet inte om det är nått sjukligt på g eller om det är vädret alternativt att min förbränning hoppat igång nu när jag tränar som värsta atleten *host-bullshit-host* Växjö är ju en ganska trevlig stad, fast vädret är som det är och den är ju rätt liten, men trevlig och det finns ju de flesta affärer man behöver..

Rödebymålet  som jag skrivit om förväntas få sin dom i dagarna (typ imorgon?) Sven-Erik Alhem, fd överåklagare skriver så här om målet:

Tingsrätten frikände gärningsmannen eftersom han inte - lite förenklat - ansågs vara medveten om vad han gjorde. Fallet är verkligen svårbedömt. Men om jag så här dagen före den förväntade domen ska våga mig på en gissning, tror jag att hovrätten dömer honom för dråp och försök till dråp till skyddstillsyn.

Jag vet ju att Alhem kan mer om lagen än mig, men jag vill minnas att åtalet ogillades då tingsrätten ansåg "att brott ej begåtts", jag kan ju ha missuppfattat det hela. Jag återvänder dock till min diskussion om "uppsåtet" i handlingen. Om man blir överfallen i sitt hem, nykter eller ej, kan man anses ha ett kriminellt uppsåt? Att jämföra Rödebytragedin med Flinks massmord i Falun är inte adekvat, då Rödebypappan inte sökte upp offer utan i sitt mentala tillstånd försvarade sitt barn...Ett stort moraliskt dilemma anser jag, då han defacto gick för långt i sin nödvärn...Men uppsåtlig handling?

Plötsligt så händer det..

Beskedet kom som en chock för oss alla. En patient har idag stilla lämnat oss..I en taxi dä Länsrätten beslutat sig för att hans vård ska upphöra med omedelbar verkan..Jag har under mina 5 år på hispa inte sett mer än en handfull personer bli utskrivna så lite konstigt var det. Men beslutet var ett glädje beslut för oss alla, och vi får önska vår gode vän lycka till i livet där ute...Skönt att se att det går att bli utskriven..

Annars har det varit vårdplanering och det gick bra...Ska söka fler förmåner och boka långbesök *ler sött*

Nu ska jag softa...Vi hörs sen eller imorgon..

Måndag..

När jag vaknade i morse kände jag mig förkyld och rosslig...Så efter frukost gick jag och lade mig igen, jag hoppade således över friskisen idag. När jag vaknade till vid 11 tiden, kändes det bättre så antagligen var jag bara trött. Sen på eftermiddagen vart det ju musikgrupp och det gick bra idag med..Vi höjde lite tonarter på nån låt och testade, vilket blev bra faktiskt..

Lite om media..Det stod om en kille som fått 8 år, för medhjälp till skattebrott, det är ju helt sjukt, hur mycket pengar måste man fiffla med för att komma upp i dessa straffsatser? Jag har hört en siffra som skulle vara 1 år för varje miljon, till en viss gräns, men medhjälp borde ju ge lägre straff....*shit* Smp har två artiklar med denna intern, en sa 8år den andra 8 månader..Antagligen är väl 8 månader rätt..
Sen läste jag att man som patient inte ska kunna klaga på sjukvårdspersonal (typ HSAN anmälan), vilket jag tror är bra..De där s.k myndigheterna är ju totalt meningslösa, jag anmälde en hispaläkare till HSAN engång, som borde ha fällts, HSAN´s svar var att jag kunde få ansöka om en stödperson,,Jag undrar vad en stödperson har med övergrepp av en läkare att göra, men fick aldrig nått svar på den frågan...I ärlighetens namn kan regeringen likagärna lägga ner JO och JK med även Socialstyrelsen som ingen tycks lyssna på ändå...En nära anhörig till mig JO anmälde en klinik som erkände i TV att de medvetet bröt lagen...JO svarade, att det var okay att bryta lagen, då det innan hade diskuterats att ändra den (vilket aldrig hade gjorts) så tydligen kan man enligt JO hävda lagar som aldrig röstats igenom, och ha juridiskt stöd...De har ju i många år diskuterats att höja hastighetsgränserna..undrar om man kan hävda det om man ryker för fortkörning?

Jag tror att man ska inse det som patient att lagar och rättigheter enbart existerar på papper, det är inget som efterföljs.

PP svar till Kommentar

Signaturen Christina skrev följande kommentar:

Vet du, jag kan nästan ha överseende med de okunniga, som har en massa synpunkter av kränkande karaktär. Det handlar ju om okunnighet och man tycker mest synd om inskränkta människor. Men då man skriver under sign. skötarn, och således vill låta påskina att man äger ett uns av kunskap samtidigt som hela ens insädare andas moral och förtryckarmentalitet...då känns det marigt.Då önskar jag att det någonstans i kulisserna finns en chef, som kan se till att man ställs inför det faktum att man inte passar i vården. Bättre att en sådan person arbetar med döda ting för det är just dessa personer som förstör för så många patienter.Visst har jag i mitt arbete träffat på dylika tragiska figurer, men vårt samarbete har aldrig blivit långvarigt, för att uttrycka det snällt. Så hoppas man gör en inventering av sin personal. Tack och lov har ju majoriteten en god inställning....

Jag strök under ett par ord och mitt svar är: Problemet är väl att en del anser sig göra det. Iaf verkar ledningen se oss som nån form av ägodel, en inkomst som inte har några rättigheter..Som du skriver så är majoriteten goda skötare med kompetens och empati...

Söndag...

Jag vaknade tidigt idag, skuttade upp. åt frukost, stekte sedan kyckling och kokade pasta till dagens pastasallad med kyckling. Maten idag var god och efter lunchen fick jag kasta mig in i duschen för att hinna med att bli klar till mitt besök jag hade...Det var återigen ett jättemysigt besök, och jag sitter även nu och längtar tillbaka...

Sveriges regering har nu bestämt sig för att förbjuda klusterbomber, på tiden, klusterbomber borde aldrig ha tillåtits i landet än mindre tillverkats i ett land som kallar sig demokrati.

Jag har inte mycket mer att skriva ikväll...Jag ser fram emot en ny vecka och nu när ännu en dag har gått så är jag och andra hispapatienter en dag närmre utskrivning.

Jag ser fram emot morgondagen, med friskis och musikgrupp, sen ser jag fram emot behandlingsplaneringen på tisdag.

Må väl alla som läser

PP

Lördag...

Hej Hopp

Lördagen på Hispan har spenderats till stor del i sängen, med lite god musik...Bara softa och längta. Sen fick jag ett ryck att iaf gå med till gymmet, och träna, det gick så där att träna, det var skönt att tvinga sig till det iaf.Jag har en teori att träning är som viktigast de dagar man verkligen inte vill träna, men det gick lite på halvfart, men jag tvingade mig till mina 200 situps iaf, sen körde jag ett decimerat pass, med cablecross och bröstpress, ryggdrag, axelpress och "rumplyft", jag kallar det rumplyft i brist på ett bättre namn...Men ni som gått friskis o svettis vet nog vad jag talat om då jag snott övningen därifrån..*ler sött*

Sen vart det en stunds chill med gitarren, jag försöker lära mig "O helga natt", det funkar rätt okay, men idag spelade jag Guns n roses gamla hit "November Rain", den måste ju vara inspirerad av Växjös väder...Skillnaden på smålands väder är temperaturen på regnet..

Jag måste sen kommentera smålandspostens kommentarer i artikeln om miljöpartiets kritik mot Landstinget:

Många dumma saker har jag läst och hört under åren, men dummast är nog ändå en del av de kommentarer jag läser på olika forum och diskussioner, där cynismen flödar fritt och ohämmat..

Signaturen Dr Skriver:

MP tillhör till dom aningslösa.
Rättspsyk.behandling är tillför brottslingar som är så sjuka att dom bara fungerar i brottsligt sammanhang.Dom måste under behandlingstiden hindras att fortsätta med kriminellt verksamhet.Förvandlas rättspsyket till hotell med alla bekvämligheter då är hela meningen med inlåsning och behandling fel.
Med tanke på MP inställning i frågan(och många övriga frågor) ska vi se till att partiet stannar utanför Riksdagen 2010.

Jag strök under en rad som jag tyckte var så urbota korkat och löjeväckande. Dr har uppenbarligen inte en susning om hur det ser ut på rättspsyk, de flesta av oss här skulle man aldrig känna igen om man gick förbi dem på gatan. Det är folk som kanske haft tillfälliga psykoser och gjort saker som de behövt vård för, eller folk som begått brott under inverkan av en störning som i medicinerat tillstånd ALDRIG skulle göra att de begick brott .. Att skriva att patienterna här enbart fungerar i brottsligt sammanhang är så otroligt korkat... Återfallsprocenten efter avverkad psykvård är ca 35%, en ytterst låg siffra om man jämför med Kriminalvårdens återfallsprocent som är drygt dubbelt så hög...

Betoningen på psykvård är behandling och rehabiliterad och det gör man bäst med så få restriktioner som möjligt och lagen kräver att det ska ske så öppet som möjligt. En av grunderna i Europakonventionens mänskliga rättigheter är rätten till frihet och när något begått ett brott så får man rucka på den rättigheten och frihetsberöva den personen, däremot får inga andra restriktioner mer än frihetsberövandet läggas på brottslingen. Rätt eller fel är inte för mig eller nån annan heller att ifrågasätta, då konventionen under demokratiska val skapats av våra folkvalda representanter och får inte ruckas på, precis som våran grundlag kräver.. Det finns inga "men" eller "om" i varken grundlagen eller Europakonventionen. Alla omfattas av samma rättigheter även vi som är eller har varit sjuka. Att en gång gjort ett brott och hamnat inom psykiatrin är inte samma sak "som att man enbart fungerar i brottsliga sammanhang". är det så att folk (mig inräknat) "enbart hade fungerat i brottsliga" sammanhang, så borde väl det ha märkts innan folk som mig begick sina brott och då borde, den möjligheten ha stoppats av allmännpsyk långt innan brotten begick.. Visst är det ett fåtal som begått brott med mobilerna här, jag vet en kille som hotat lite folk via mobilen, vilket torde vara precis lika enkelt från betaltelefonen som telia har på varje avdelning, jag vet även att enstaka personer gjort olämpliga saker med sina mobiler, men lagen tillåter läkaren att inskränka på rätten till "modern kommunikations utrustning" i enskilda fall om det missbrukas, sen är det väl personalens jobb att se till att det efterlevs? Att göra som kliniken och hävda att folk smugglar in knark med mobilerna är så skrattretande, jag har hört talas om att det hänt en gång. Och då ska ni ju veta att patienterna vet mer om vad som sker på ett sånt här bygge än personalen. inom kriminalvården finns det nog mer knark än i samhället i övrigt om man ska se det i procent, där har folk ingen mobil och de får inte gå ut...Hur kommer det in då kan man ju fråga sig...*tänker hårt* Som klinikrepresentanter här sagt i media så skulle knarkandet minskat med 80% (!) efter införandet av mobilförbud och att det skulle vara tack vare mobilförbudet, och går ni som läser det på en sån sak är det ju sorgligt, folk har knarkat i alla år på dessa ställen även innan mobiler uppfanns...om det under sommaren minskat med 80% kan jag se följande anledningar.

1. Det var semestrar, det är mindre prover då., det är även mindre folk som jobbar och mindre folk kommer ut.
2. De som tog in droger omplacerades till annan klinik eller ett behandlingshem.
3. Folk knarkade substanser som inte syns på stickorna (alla syns inte på klinikens stickor) alternativt att de använde substanser som går ur kroppen på några timmar.Busarna är alltid steget före tekniken.

Sen håller jag inte med signaturen "skötarn" då det defacto fungerar på alla landets kliniker förutom här..Är ni extra dåliga eller är folket extra galna? Jag vet att majoriteten av personalen är ytterst kompetent och håller de koll så sköter personalen det, kanske inte perfekt, men iaf godtagbart. Fast det innebär ju en del...Alternativet är att följa Sundsvalls exempel och ha avdelningar för de som klarar av förmånerna, samt avdelningar för dem som inte klarar av att sköta dem. Svårare än så är det inte. Fast enligt ledningen här funkade det inte och ledningsrepresentanten sa även att de inte hade det så på sundsvalls hispan, fast det vet jag att de har och jag tror snarare att det handlar om att de inte har nog med folk som missbrukar förmånerna att de kan fylla en avdelning..

Murar och inlåsning bygger inga goda samhällsmedborgare..Ju hårdare klimat ju hårdare är man den dag man går ut genom porten som en fri man...Dagen D

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, det känns som om jag tappat orden, som om jag inte kunde filtrera dagens alla intryck..Jag har haft en helt fantastisk dag, mysig och varm och jag sitter nu på kvällen och känner en värme i kroppen som jag inte riktigt kan identifiera, det är nog en ny känsla så till vida att jag idag har kontakt med mina känslor, på ett sätt jag inte haft innan vad jag kan minnas. Jag har inte varit känslokall innan, men sluten och rädd för att förmedla vad jag tycker och tänker, framförallt har jag varit rädd för att visa vad jag känner kanske rent av rädd för att känna överlag...Men idag var det som om alla murar var  borta och jag var ung igen...Jag hoppas att dagen leder till fler dagar...Jag är nyfken på vad detta kan leda, och jag är glad och tillfreds. Dagen började stressigt, jag var nervös, nästan lite rädd, allt kändes så nytt, men 10 minuter sen var nervositeten som borta och allt kändes bara bra, rent av rätt..Nu kommer jag på mig själv med att sitta och längta..

Jag får softa ikväll och komma igen imorgon och skriva mer...

Så Dagen D kom och Dagen D var en bra dag... Ni som läser önskar jag en fin kväll och helg.

Er på RPR inlåste

PP
Friska människor kontra pöbeln...

Jag frångår min policy att skriva om andra människor på växjö hispan, men denna killen är ju här ifrån..Jag ber om ursäkt ifall nån finner det olämpligt, men jag vill nämna detta.

I sommras skrevs en kille ut ifrån SSS, några månader återföll han i brott...Det gjorde att Länsrätten drog öronen åt sig och helt plötsligt var väldigt många fall "för tidigt väckta".  Det talas om hur vården ska vara individuell, men alla inlåsta drabbas av rubriker om "psykpatienter" som gör ditt och datt, sen att rubrikpersonen varit ute från vården i åratal så står det ändå "psykpatient".. En gång patient alltid patient? Är man frisk och utskriven från psyket så är man inte "psykpatient", är man utskriven och friskförklarad från cancervård kallas man väl inte "Cancerpatient" i all framtid.. Och om någon återfaller i brott, ska alla drabbas av det då? Kan någon i detta samhälle anse sig vara immun från psykisksjukdom? Vem kan säga att han/hon aldrig blir sjuk? Och om man skulle få en psykos, vem kan säga vad man gör då? Du som läser detta..Kan du säga med 100% säkerhet att du inte blir psykotisk? Kan du även säga att du inte skulle begå ett brott då du inte lever i samma verklighet som friska? Säger du ja på dessa frågor kan jag bara gratulera till att du helt saknar insikt...Ingen är immun och ingen har koll på vad som sker i en psykos..

Fast jag förstår inställningen, jag sa precis samma sak..Det händer andra men inte mig...Nu har jag vårdats i snart fem år efter en tillfällig psykos..Ta hand om er och vårda er hälsa..

Killen som det står om ansågs idag frisk av rättsmedicinalverket vilket måste anses ge sss läkarna belägg för att skriva ut honom tidigare i år..Man får inte vårda friska människor..Nu väntar väl fängelse, jag vet inte straffsatsen för att försöka röva bort någon. Men hade han dömts till vård skulle han nog ha fått sitta här sen.... Läkarna här på kliniken är riktigt kunniga, riktigt professionella. Men klinikens inställning med att hyra in psykologer istället för att göra arbetet drägligt så att de stannar kvar, kommer vara förödande för vården...Om man vet att en psykolog slutar efter x-antal månader så kommer inte ptienterna att öppna sig för dem, utan det ingen rehabilitering. Och murar bygger inga goda samhällsmedborgare...Humanitet och medmänsklighet gör det. Hat och strafftänkande från pöbeln förstår jag, men ur vårdsynpunkt är den inställningen förödande...Fast det märks att så väl KVV som Hispor går pöbeln till mötes och glömmer rehabiliteringen..

PP svar till kommentar

Stef skrev följade om Eskil (se längre ner)

Du kan väl inte avsätta en gubbe för att han vill kela med sin hund?

PP svar: Nej absolut inte, men kan man inte skilja på att kela med sin vovve och sätta på den kanske man inte ska sitta i en regering. Men idag har han ju ändrat sig efter medias skriverier, vilket är både bra och dåligt, det är bra att han fattar hur dum han lät, men det är dåligt att han ger efter för massmedia. Förbudet mot djursex borde ha satts för länge länge sedan

MP har just vunnit en röst i nästa val.

I dagens smålandspost skriver de att MP i kronoberg kritiserar Landstinget för att de kränker psykpatienternas rättigheter samt yttrandefriheten, och jag blev så glad när jag läste det. Civilkurage, eller ett rättspatos har jag inte sett hos en politiker på åratal nu. MP vann en röst iaf, säkert fler på hispan...Det är respektfullt att värna om de som står längst i hierarkin, det är så demokrati ska bedrivas.

Ídag har varit en bra dag, jag blev ledsen en stund på kvällen då jag pratade med en personal och vi okm in på känsliga saker, både från det förflutna och dagens familje situation, och för första gången på ett tag nu grät jag ordentligt, det är rätt skönt att få göra det ibland, jag brukar ha lätt för det, men det var ett tag sedan nu...

Ser iaf fram emot imorgon, och helgen, ska bli skönt att softa ner lite i helgen..

PP
Nybliven miljöpartist

Torsdag..Fildelningens vara eller inte vara..

Jag har ändrat ståndpunkt tror jag...Jag har nog alltid varit för fildelning, den tiden då jag satt och laddade hem musik och film var det ju lagligt, men jag tänker nu i lite andra banor. Upphovsmännen till musiken ocf filmen har ju faktiskt det där som jobb, och man stjäl deras inkomst då man laddar hem deras alster..En liten handuppräckning..hur många här skulle acceptera att en musiker eller filmmakare kom hem till er eller till ert jobb och stal eran mat eller ert företags produkter? Jag tyckte det var en bra idé som nån la för en tid sedan, då det föreslogs att man skulle betala en fast summa pengar på sin bredbandsavgift och få ladda ner fritt sen, så får artisterna sitt och fildelarna sitt...Vad summan skulle ligga på kan väl kanske variera efter önskad nerladdningsabonnemang?


Dagen idag började med att jag återigen fick be om datahjälp, jag möblerade om här igår och således fick jag koppla ur sladdarna i datorn och sen när allt kopplades ihop igen så vart allt vackert skimmrande rosa..inte helt lätt för ögonen kan jag tillägga. Men det tog Mr computergut ett par minuter att fixa med hjälp av en liten spik..Så återigen får jag lov att tacka min gode vän för it-supporten..Sen vart  det matlagning. Idag gjorde jag glutenfripasta med Broccoli och ostsås, med paprika i. Jag gjorde det från grunden. Smaskigt gott, men knappast helt nyttigt.

Läste i smp att  verktygstillverkaren Black & Decker fällts för sin "nöjd-fru-garanti" i Näringslivets etiska råd. Den ansågs sexistisk..Sexistisk eller inte kan inte jag uttala mig om, då jag anser att grundtanken är god och dessutom inte helt annorlunda från de affärer som har en soffhörna med kaffe för väntande makar (fast det har ju alltid accepterats). däremot så kan man ju om man skämtar till det anse den vara vilseledande...*ler sött*

Skriver mer ikväll! På återseende!

PP

Onsdag..

Hola!

Idag har det varit psykhajk, med mat på stan, det var gott, men som vanligt vid buffér åts det alldeles för mycket och folk (jag) blev tunga i kroppen...När sedan det vart dags att gå tillbaka märktes maten *pust*

Sen efter hajken kom det upp två låder med grejer från förrådet som hade glömts, dock inte min efterlängtade fjärrkontroll till teven..om nån har en universal fjärr över kan ni ju donera den kanske *ler sött* Annars har det ju inte hänt så mkt, jag kontemplerar en omöblering av rummet...Jag lär ju inte vinna nått inredningspris, men nått kul kan man kanske hitta på? Eller vad tror ni?

Men jag vill rikta ett stort grattis till Thorleif Krarup, som efter att ha jobbat 1½ år, och nu kan klirra ut 150 mille.Om Hans tjänst nu blir ledig kan jag på denna blogg anmäla mitt intresse, jag är en man i mina bästa år utan ekonomiskt sinne så jag borde passa bra...min pension räcker ifall den bara blir 60-70 mille..men det är under förutsättning att jag slipper jobba mer än 1½ år..Om intresse finnes kan ni maila mig på ovanstående mail adress. Obs oseriösa samt skam bud undanbedes.

Nyllet vill nu att självmorden inom KVV ska utredas externt, då KVV inte klarar av det själva...Fick han inget gehör för att installera kameror i cellerna..(?) Konstigt...alla andra övergrepp tillåts ju så varför inte kameror?

Jag läste även att böjda gurkor ska bli tillåtna i EU igen, Fan ta er EU, de raka gurkarna var så mkt bättre och godare, nu kommer de ju bli böjda igen *himmlar med ögonen* Bara ni inte låter falukorven få heta falukorv igen för dåååå går skammen på torra land *fnyser*

Sen läste jag i smp att en svensk soldat blivit åtalad för att ha knaprat piller i Afghanistan, det är ju olämpligt och straffbart, men fullt förståeligt att man behöver lugna nerverna eller nått när 1000 galna talibaner skjuter på en med ak47 och amerikanska stinger missiler som cia gav dem på 80-talet då, Talibanerna var homies med jänkarna..Fast det var ju innan Usa och Ryssland blev polare och en ny fiende behövdes..Fast åtalas bör han ju som alla andra..

Sen läste jag att en kille på posten har snott flera tusen brev..är det därför jag inte fått nån post på länge tro? I usa ger sån Livstidsfängelse vill jag minnas..

Trähatt. Mr Dernevik

 <-- Mats Dernevik

Ni som läst min blogg innan, får kanske lätt uppfattningen att jag skulle vara bitter på ovanstående trähatt, men det är jag inte *helt ärligt* Däremot ifrågasätter jag han kompetens, och hans forskning (plagiat?). Egentligen borde jag vara tacksam för att ha träffat på Dernevik, då hans arrogans och nedlåtande syn på sina patienter, fick mig att stå upp för mig själv för första gången och ifrågasätta hans och hans kliniks kompetens. Jag har senare fått upprättelse på min nuvarande klinik, och där de iaf inofficiellt ifrågasätter det som Mr Dernevik skriver då det saknar belägg och vetenskaplig grund.  Som i mitt fall blev jag informerad om en längre tid att "jag var allvarligt psykiskt störd, fast de visste inte vad jag led av och jag visade inga tecken på att vara det". Hur man kan vara allvarligt psykiskt störd UTAN att visa tecken på det är för mig obegripligt, kanske kan nån av er som läser belysa detta? Sen när jag krävde ett svar på vad jag "led" då psykosen varit borta länge, blev jag mer eller tvingad att göra ett personlighetstest (för frigång kunde ju inte bli aktuellt innan jag gjort testet). Jag gjorde testet, fick med det och fick göra det i lugn och ro på rummet sa de (Dernevik skulle på semester och ville inte invänta de 30 minuterna antagligen). Efter Derneviks semester blev jag inkallad till honom och fick då reda på att testet inte påvisade några störningar, men han tänkte ge mig diagnosen "Osjälvständig störning", inte på grund av testet utan pga att mina föräldrar ringde och ifrågasatte läkaren för mkt, som Mats Dernevik uttryckte sig "slogs mot väderkvarnar"..Därför var jag osjälvständig..trots att jag levt i egen lya sen jag var 16 och klarat mig själv fram tills jag blev sjukskriven från studier och pga ekonomi var tvugen att bo ett tag hos mina päron...Ett kriterium för en störnings dignos är dessutom att man ska visa tecken i barndomen på det, fast det tyckte han var en oviktigt, att jag sen inte uppfyllde ett enda diagnos kriterium + att testet sa emot diagnosen såg han som mindre viktiga detaljer.

När Dernevik sen chattade på Kvällsposten blev jag nästan full i skratt då det han sa om "pyromaner" var typ samma sak han säger och skriver om de flesta störningar..Men min fråga om det blev aldrig besvarad av nån anledning...

Men nu fickk han äran att två ggr nämnas i min blogg under rubriken trähatt..

En hänvisning

Min bloggkollega på sss, har skrivit ett mkt bra inlägg:

SSSPatient

Tisdag..


<--- Avsätt!

Bloggare dömd till 20 års fängelse...*yikes* Det skulle vara här det...då satan skulle vi nog inte blogga på hispan, iaf inte ostraffat,  fast skriver vi "fel" saker lär det bli konsekvenser för oss hispabloggare med...

Läste i smp, Man ska undvika att vaccinera sig mot influensan, men på Hispan borde man få det..Börjar en influensa så går den ju flera varv runt avdelningen, det är inte kul kan jag säga. Det är väl ofta nån personal vars dagisbarn drar med sig nått bacill hem, sen börjar eländet. Personal som jobbar med människor skulle få det lättare att vara hemma för att undvika smittorna..

Läste mer i smp Att VDn för Ikea sverige blivit utsedd till den bästa Chefen, Kamprad kommenterar utmärkelsen:

"Denna ledarstil ingår i Ikeas självbild och varumärke. Det är liksom inget märkvärdigt med en chef som är hands on. Däremot hade raka motsatsen aldrig tolererats. Chefer som anser sig vara lite för mer gör sig icke besvär i den här organisationen"

Alla med relation till Landstinget Kronoberg och psyk här vet ju vem som inte kommer vinna den utmärkelsen och det Kamprad säger om chefskapet verkar inte vara något Landstinget Kronoberg lever efter, kanske därför IKEA är ett toppföretag och LT Kronobergs ekonomi ser ut som den gör?

Expressen via Kvp skriver idag om ett stort "djursex nätverk" som samlas på platser och utnyttjar djur sexuellt och det är för mig ofattbart att det får förekomma.Eskil Erlandssons idiotiska uttalande i Riksdagen då han avslog en lag mot djur sex :

 - Ska det vara tillåtet att smeka en tik på spenarna av kärlek, eller ska det räknas som sexuellt utnyttjande?

Är det inte lite skillnad på att klappa sin hund och sätta på den frågar jag mig? Men idiotin i den Svenska riksdagen vet ju inga gränser..Förbjud djursex omedelbart säger jag, precis som vuxna måste värna om Barnens rätt, måste Människor även värna om djurens rätt...Och avsätt Erlandsson!

Måndag..Ny vecka och nya planerEn bra start på veckan, min doktor är åter på plats, så kan vi börja laborera lite..Har idag haft ett bra möte med de ansvariga i mitt hemlandsting, och nu börjar vi jobba utåt *ler sött* Jag är så glad att det börjar röra på sig, visst kommer länsrätten säkert stoppa en massa som de alltid gör i början, att bli frisk tycks ju inte längre vara ett kriterium för utskrivning..Man kan ju bli sjuk i framtiden säger de..*konfyst* Men nya lagar innebär nya möjligheter och kanske blir det att utnyttja dem då..

Den nya lagen tycks inte om bland landets läkare, den beskrivs som uddlös och dåligt utformad, Sten Levander skriver så här;


Efter 7 sorger & 8 bedrövelser ska vi få använda tvång i öppenvården av psykospatienter med bristande insikt, dålig behandlingsmedverkan och förhöjd risk för att fara illa själva och skada andra.


Psykiatrisamordnarens rapport var det som slutligen fick saken att tippa över. Men den lag som ska börja gälla 1/9 i år motsvarar inte beställningen från psykiatrin. Vi kan meddela patienterna föreskrifter att hålla kontakt med öppenvården, ta läkemedel och avstå från rusmedel. Struntar de i dessa föreskrifter kan vi inte göra någonting, annat än vänta på att de blir akut sjuka igen. Och om de inte vill hålla kontakt med oss finns det dåliga förutsättningar att observera att detta sker. Vi kan ingripa först när patienten är vårdintygsmässig. Och det kan vi med nuvarande lag också.

Dessutom medför den nya lagen en försämring genom att långtidspermissionerna försvinner. Dessa motsvarar just »öppenvård med särskilda villkor« och mandat att ingripa om det inte fungerar. Problemet med långtidspermissionerna var att de var för kortvariga för patienter med kroniska psykossjukdomar. Så massmedierna kan luta sig tillbaka - också i framtiden kommer det att finnas vansinnesdåd att skriva om.

Jag trodde i min enfald att den nuvarande regeringen skulle vara mer sakorienterad och mindre antipsykiatrisk än den förra. Det hela verkar så pass konstigt att jag får en obehaglig känsla av att ha missat något när jag läst lagen innantill - kanske har jag blivit dement. Är det så beklagar jag att jag missuppfattat det hela och ber om ursäkt. Annars finns det bara en sak för regeringen att göra. Stoppa lagförslaget i tuggen, och utred sedan varför också detta gick snett. ( Läkartidningen)

Stoppades gjorde den inte, men vi får se hur den urartar sig.  Jag har aldrig träffat Levander men har fått ett gott intryck av honom, han verkar kunnig och kompetent och han är väl en av dem vars ord är nästan som budord inom psyk. Normala Läkare och psykologer står nästan och bockar då han talar, likadant är det med Anders Forsman, som inte bara är enorm kunnig utan även human och vänlig..

Jag har  i eftermiddag spelat musik med en "Dansbandslegend" och en "Kriminallegend", det närmar ju sig jul och jag har gett mig fan på att sjunga Oh Helga Natt! Den är inte helt lätt, men det ska gå! Han som håller i det är dessutom en "fotbollslegend"..Jag själv är bara tokig...

Jag läste dessutom i smp att JO inte kommer utreda Polisen i Rödeby för sin flathet (inkompetens?) och hur chockad blev jag då? JO måste vara en av de mest meningslösa mydigheter vi har i landet, på sin höjd verkar de kompetenta till att sätta på kaffe, för fika har de nog gott om..Deras besked/beslut är tveklöst färdigtryckta "Ärendet lämnas utan åtgärd", ( Läs; Stör oss inte i kaffet och sköt ditt egna liv själv)


En liten notis för er fria människor  (En personal var där förra året och sa "det var värdelöst allt vi gjorde var att betala inträde och sen gick vi o spydde) *ler sött*


Söndag...Leasad konst..

Söndag på el klinico loco, lungt, soft, lite god mat, trevlig stämning...

Idag i Smålandsposten stod det en artikel om, Erika Månsson. Det står att hon är kulturansvarig inom Landstinget Kronoberg, om jag då inte helt misstolkar så är det hon som väljer ut konsten som hänger på väggarna i Landstingets fastigheter...Konsten får man väl anse komma från "erkända" konstnärer och den leasas för dyra pengar av landstinget, på en bestämd tid...Jag hade inte en aning om att konstnärer hyrde ut sin konst...Och med de summor som läggs på konst, så lär smålands konstnärer dyrka denna kvinna...Skiten de inte säljer hyr landstinget..Fast det är ju bra att de stöttar konstnärer tycker jag det är ju till heder för landstinget tycker jag..Men varför kan de inte ta lite snygg konst? Här på kliniken står en typ "runstens" aktig mosaiksten, asful, kostar enligt uppgift multum..Jaja det är ju bra att de slår ett slag för kulturen..Läs artikeln 

<--- en bild jag tog utanför psykakuten :D, ironi på den högsta av nivåer...*ler sött*

Jag läste KVPs artikel idag om hur Tito Beltran, övermedicineras på häktet...Tanken slår mig...Om han nu ätit sina piller i så många år, borde han veta hur många av dem han borde ta..Lite egen ansvar borde han väl ha lill-ponken? Och snacka om att ha duperat sin fru..

- Han är oskyldig. Bara för att man är dömd för ett brott betyder inte per automatik att man har begått brottet. I Sverige sitter många oskyldigt dömda, säger Jenny Beltran.

Hon har alldeles rätt i en sak..På kåken är fruktansvärt många oskyldiga...Om man får tro på deras historia. Ingen tycks ju ha gjort något om man pratar med dem, och allt är ju alltid nån annans fel, alla är helt oförstående till anklagelserna...Inte alla och inte alltid såklart med fruktansvärt ofta..Det är fint att Jenny stöttar sin make, men hon borde vakna upp och känna kaffedoften...2 år är ju nästan en kaffevolta. Kaffevolta för er oinsatta är ett kortare straff, som pundare och kriminella ser som en rast och semester mer än ett straff..Därav "Kaffevolta"...2 år är kanske inte riktigt en kaffevolta, men snudd på...

Artikeln fortsätter..

När någon döms i Sverige för ett sexbrott erbjuds personen behandling inne på anstalten. Är det något Tito tänker acceptera?
- Det är ju klart att han inte tänker acceptera vård för något han inte har gjort. Du kan väl inte behandla någon för en sjukdom personen inte har, säger Jenny

Det låter ju betryggande att "el pequeno chileno córneo" kommer ut obehandlad...Fast är han oskyldig är det ju för djävligt att han är dömd..Men det känns inte troligt med två sex-relaterade åtal så nära inpå varandra...Fast det  händer ju. Jag hoppas han får insikt och hjälp så att han inte återfaller i brott..

Nu ser vi fram emot en ny vecka och att mitt möte blir av imorgon !

Lördag

Idag är det nästan 70 år sedan kristallnatten inträffade:

Kristallnatten för 70 år sedan brukar betecknas som kulmen på nazisternas judeförföljelser före Förintelsen. Men den var också dennas ideologiska startpunkt. Den 9 november hedras offren i Tyskland, Sverige och på många andra håll i världen. (www.smp.se)

Aldrig förr eller efter har en natt betytt så mkt lidande för så många människor, och än idag jagas ju nazistförbrytare världen över, och hur mycket jag än är för demokrati och yttrandefrihet förstår jag inte att inte Nazismen förbjudits som ideologi och Nazistpartier borde förbjudas med, iallafall i politiska sammanhang, om man som parti inte verkar för demokratiska värderingar och alla människors lika värde har man inte i en politiskdebatt att göra..Och protestera mot dem och slänga sten mot deras demonstrationer hjälper inte, det är ju vad de vill. Tig ihjäl deras partier, skriv inget om dem och ta inte ens en diskussion...Tig...Tig ihjäl det nya men glömm aldrig det gamla.


Landstinget kronoberg utreder ifall de ska börja med robotkirurgi, vilket är lustigt...De flesta kirurger jag stött på har verkat helt avstängda och empatilösa..Mänskliga robotar...Undrar vad som är värst? Mänskliga robotar eller riktiga robotar?

Lite kul...I ett par dagar har de åkt med traktor på sjön här ute, på flytande broar. Nån intelligent person har fått för sig att det är jobbigt att ta den extra kilometern med bilen och således byggs en bro tvärs över sjön och därav traktoren..

Hispascenario: Patient kommer in från frigång, Personalen frågar. "Hur var det ute lille patient?" Patienten svarar "skönt..det var en traktor på sjön".. Personalen tittar på patienten som har ett upprymt leende efter att ha sett nått kul efter 6 år..personalen säger -"Det är klart att det inte var en traktor på sjön". Patienten ihärdar och får två st injektioner och sover i två dagar och kommer inte gå ut på x-antal dagar..veckor..år....fast så blir det ju inte...Eller?


Nu är det ju lördagkväll..Det finns nog en miljon platser jag hellre vill vara på än här..Men det är okay ändå. även om det ibland blir långsamt så vet jag ju att slutet på hispalivet närmar sig...Frågan är vä bara hur lång spurten blir...

Må väl och ha en fin kväll!

PP


PP-Svar till Lilla-my och Christina

Lilla my, Jag förstår inte anledningen till att dela in en avdelning i två delar, såvida det inte är efter nån funktionsgrads indelning eller "stökiga på ena sidan" och "skötsamma på andra", men varför skulle man som personal inte ge en patient från "fel sida" hjälp? Det är ju nästan en av de dummaste saker jag har hört..Hälsa dina kollegor att det inte är lagligt att neka en tvångsvårdad individ mat och dryck. Sen oavsett sida är ju personalen skyldig att sköta patientens omvårdnad...*suckar och skakar på huvudet*  Sen tror jag att du säkert är en god skötare, du har ju uppenbarligen en human och vänlig framtoning, och snäll är inget fel att vara, fast man måste nog se till att hålla distansen och inte ta åt sig för mkt ångest och problem från patienter...Stå på dig, vänlighet och omtanke är aldrig fel så länge det inte går till överdrift. Trevlig kväll!


Christina: Jag vet att det var Abraham Maslow som skrev de kloka orden, jag ville bara få det att låta lite snyggt, på den fronten har jag lärt mig av min mor *ler sött*


Fredagkväll...Slappardag och frågan: Är det myteri på gång inom psyk..

<---hur denne man kan knyta skorna är snudd på ett mysterium


Jag undrar vad som är på gång i hispa världen, jag menar då inte bara kliniken utan landet som stort, det verkar som om allt fler säger upp sig på klinikerna, och öppenvårdsteamen säger upp sig på en del ställen har jag hört då den nya lagen innebär svårigheter för dem att jobba. Det talas om att det är "en uddlös" lag, missköter du dig i öppenvården får de inte låsa in dig, förutsatt att du inte visar tecken på sjukdom och kan bli lpt:ad.. Jag tycker mig även på hispan här märka att det är dålig stämning på avdelningar, dysmorfi mellan ledning och personal, och jag undrar hur det ska bli här, det talas i nom KVV om att de t.om ska förbjuda interner att lyssna på musik, och inför kvv det så kommer det ju bli så här då SSS-ledningen vill visa sig värdig att få vårda "de tunga kvv killarna" där pengarna finns...Förbjuda musik är det dummaste jag har hört..T.om på "deathrow" i USA ¨får de ha tv och mindre musikanläggningar, jag talar då om de anstalter som "Nyllet" tycks se upp till, såna som San Quentin och  Huntsville, och om de killarna där anses klara av sådana saker får vi nog anse att kåkfarare i Sverige kan klara det med..."Nyllet" tycks ha fått nån form av hybris alternativt har han inte fått nått på länge och tar således ut det på internerna...Jag tar åter till ett Stefan Sundström citat jag använt innan "sann fascism är att slicka uppåt och sparka nedåt"...känns det igen?

Självfallet kan det i enskilda fall vara befogat med ovanstående restriktioner, men inte generellt...Det är ju befängt att tro det. Jag undrar ibland hur kriminalvården och psykvården klarat sig i alla år utan elstängsel och larmbågar och murar och förbud mot ditten och datten...Nu kommer det bli så att det snart kommer koka över, början på det såg vi ju för nån vecka sedan på Norrtälje. Det är inte helt fel att citera den vise personen som en gång skrev "Om man behandlar en person som en hammare, så tenderar han att behandla sin omgivning som spik"..Jag kan inte nog betona vikten av den dynamiska säkerheten...Murar bygger bara in problemen och det är ju faktiskt "ut" som alla inlåsta en gång ska komma (med ett fåtal undantag)

 <-- Jag önskar att fler personer hade civilkurage och vågade kritisera osunda verksamheter och idiotiska beslut... "vi får ju inte strejka" säger folk, och det är jag fullt medveten om att man inte får, men det fick de ju inte i ådalen 1931 heller... Mannen på bilden heter Lars-Åke Pettersson och vartidigare chef för kronobergshäktet, och han sa upp sig i protest mot KVV-beslut. Läs artikeln här   Folk som i det tysta protesterar har jag inte mkt respekt för i denna frågan, kan man inte säga saker högt och stå för det (och ta konsekvenserna) ska man inte heller klaga i det tysta.

Som dömd brottsling kan jag inte och tänker inte göra annat än att ta mitt straff och sitta inlåst tills rätten anser att jag tagit ansvar nog för mina handlingar och släpper mig fri...Men som intagen har man grundlagsskyddade rättigheter (med grund i FNs mänskliga rättigheter) och de säger att inget annat straff utöver frihetsberövandet får ges en dömd person, och det ser vi ju hur allvarligt landet tar på grundlagen och FNs lagar. En av cheferna här sa t.om rakt ut till mig att han (och ledningen) ansåg att deras regler stod över grundlagen..Det tycker jag är en skrämmande inställning, rent ut sagt kränkande... Vi som överlämnats till vård är inte ens dömda enligt juridiken, utan överlämnade till vård efter ha ansetts för sjuka för att kunna ansvara för våra handlingar..Men det är ju en helt annan diskussion..

Att ha USA som förebild för fångvård och rehabilitering är ju egentligen helt sjukt då anstaltsklimatet i USA fylls av mord, våld, våldtäckter, droger etc etc...och folk skjuter hellre polisen och vittnen för att undgå straff för att det är så hårt på kåkarna, vad man dock inte kunnat påvisa är att den hårda miljön skulle verka avskräckande..Snarare kommer folk ut efter avtjänat straff som känslokalla robotar, som gör vad som helst för att inte hamna tillbaka...Även om det innefattar en shootout med polisen, gisslantaganden och andra sätt att komma undan...Den enda frågan jag får då är om vi (du och jag) verkligen vill ha ett sånt samhälle?


Lite om psykiatrin i Växjö..


Smålandsposten

Sen ska LT-Kronoberg spara pengar och då får deras personal betala parkeringsavgifter...*ler sött* ni kanske inte skulle byggt den där svaga muren för alla miljonerna..Men det är klart..Utan murar skulle ju folk kunna få för sig att det inte var en av landets hårdaste psyk-kliniker redan..jaja...Bortkastade pengar, men det var ju inte mina. Eller det var det ju faktiskt eftersom även vi på hispan betalar skatt...

Hursomhaver är det skönt med fredag igen..Jag mår gott och nu är det bara knappt 7 dagar kvar till Dagen D *ler sött*

Ha en fin kväll kära läsare!


Hittade en gripande blogg

Någons Mamma- Någons dotter

En undran...


Fick för en tid sedan en fråga om depression..Jag tänkte skriva om det nu, inte ren fakta, det hittar ni nog bättre texter på nätet om, jag tänkte mer personligt upplevt...

Diskussioner har förts i mitt fall i termerna "atypisk depression" vilket är en term för depression med ovanliga symptom. Normala tecken är ju att man tex inte kommer upp ur sängen eller att man är håglös etc. I mitt fall var depressiviteten ett inre kaos, som inte många märkte. Utåt sett var jag välfungerande och skötte utbildning och arbete..Men inomords gick jag sönder, långsamt. Jag kände ingen livslust, kände inte att någonting spelade roll, kände aldrig nån större ihållande glädje, orkade inte med längre sociala tillställningar etc..Mina vänner orkade jag inte umgås med så mkt och relationer var minst sagt komplicerade, mest utifrån att jag själv kände mig värdelös och drogs väl till destruktiva personer och organisationer (sekter etc), andligt sökande präglade mitt liv en längre period. Depression har ofta en orsak, kanske är det en livshändelse, en akut livskris, relationsuppbrott men i mitt fall var depressionen sannolikt nedärvd från min mormor, och den knäckte mig till slut och då fanns ingen återvändo..Ingen förstod då hur illa det var och jag hade inte förmågan att be om hjälp heller...Mina föräldrar stöttade mig och det kan jag retrospekt säga räddade mitt liv många gånger då jag inte ville leva..

Fast enligt läkarna då var jag inte så farligt depressiv då jag kom ur sängen och psyk-kontakt och samtal var jag ju inte heller i behov av, sen att jag inte kunde sova mer än nån timme på sin höjd var ju inte heller nått att oroa sig för...Och sömntabletter som antagligen kunde ha räddat mig från psykos, var ju inte nödvändigt, trots månader av akutsömnbrist..

nu snart 5 år och minst tio miljoner senare har jag kommit dit hän att jag är redo att komma ut igen och leva, för första gången, innan i mitt fria liv existerade jag, mer var det inte..Läkare under min rpv tid har typ alla ifrågasatt varför jag inte blev inlagd runt 01-02 redan..fast det är ju lite sent att komma med det nu..

Torsdag...

Först vill jag rikta ett stort tack till min vän som hjälpte mig fixa i ordning datorn! Tack Tack!

Dagen började annars som andra Torsdagar med att jag lagade mat. idag blev det Fransk Potatis sallad med Gorgonzola kassler på spenatbädd. Det var gott, iaf  3,5 injektioner av 5 möjliga. Sen vart det återigen ner i bassängen och träna...Det är riktigt kul och det känns att det tar ordentligt utan att belasta kroppen. Mer Vattengympa till Hispafolket!

Kvällen igår blev stilla och lugn efter jag konstaterat att jag aldrig kommer kunna jobba med datorer, så det blev lite soft i bingen framför tvn, såg lite slött på Insider som kritiserade psykiatrin i landet, de intervjuade "spettmannen" som sitter på Karsudden men som har en massa permissioner...Han sökte vård precis innan han gick bärsärkargång i Åkeshov...En miss av psykiatrin milt sagt...

Växjö Universitet vill starta med en psykologutbildning, läs här  det är ju förvisso bra, fler psykologer behövs ju, däremot ifrågasätter jag deras arbete och varför man som patient aldrig kan prata med dem förutsättningslöst, det blir alltid tal om tester och diagnoser, har man en diagnos så är det fel och har man inte en diagnostiserad personlighetsstörning så är det också fel...Det sätts en övertro på saker som inte är så vetenskapliga, de tester man får göra handlar mer om dagsform än "störning", samt låter du en patient göra ett test och sen låter x-antal utav hjärntrusten tolka dessa så kommer du få en ganska spridd åsikt om diagnoser...

Hur man än vrider på det så är alla människor unika individer och alla stöps inte i samma formar, det som passar för "patient A" passar kanske inte för "patient B", "patient C" eller "D", "E" och "F" så¨. Så det finns ingen "exakt" vetenskap, och det borde vara patienten som styr samtalen inte en psykologibok.

onsdag- Kycklingsallad, inställt möte och mer datastrul

Murphys lag är enkel..Kan det skita sig så gör det garanterat det och om det inte skiter sig direkt så har man missat nått..Jag installerade XP igen efter mkt om och med samt typ 3000 samtal till IT-suporten la loco, men nu funkar datorn..med undantaget fö att det inte går att komma online, och ljudet är borta....fast det ser ju snyggt och rent ut efter formateringen...*suck*

Mötet idag blev inställt, inget hemlandsting behagade dyka upp eller ens meddela sig...Det brukar ju inte vara så det går till, men heeyy vi är ju alla flexibla...Sen kan jag ju trösta mig med att aftonbladet har en artikel om hur man fixar samma frisyr som Lindsay Lohan...så vem behöver fungerande datorer och möten då? *Folk lider i världen och de skriver om en frisyr?*

Smp.se skriver idag om en kille som sökte hjälp i en livskris, han var på intet sätt sjuk enligt artikeln, men behövde samla sig och få prata med någon, så som man borde kunna få göra...Enligt artikeln låstes han in en tid, blev erbjuden mediciner och fick 10 minuter med en psykolog och blev sen utskriven. Läs artikeln

Jag tror inte att jag på rak hand kan räkna alla dem som jag nu mött under åren som sökt hjälp i livskriser, ibland i åratal utan att få hjälp eller samtalskontakter..på sin höjd har de kanske fått lugnande mediciner, som utan riktig hjälp varken gör från eller till...Idag sitter dessa personer dömda för mord,dråp,misshandel,vållande till annans död,skadegörelse etc etc till en kostnad av (ca) 150.000 i månaden ,lägg sen till kostnader för advokater, undersökningar, transporter, häktning m.m så blir kostnaderna miljontals kroner mer än ifall dessa personer kunde ha fått den hjälp de sökte initialt...Kanske borde en omstrukturering av finanserna göra att miljontals och åter miljontals läggs på allmännpsykiatrisk vård innan brott begås istället för murar då de har inträffat...

Jag hoppas nu på att min pc funkar som den skall imorgon...Ocj idag vart det kycklingsallad till lunch.

Er röst på Hispan

PP

Tisdag

Faan,,,satans datorn funkar inte ännu,,,får installera om xp igen´..måste ha hit skivan först och sånt är genast mkt svårare på hispa...

febril aktivitet vid murarna idag och igår då de fixat dörren som typ inte har gått igen...det ska väl vara åtgärdat nu därför skriver jag nu..jag ville inte ge buset där ute tips på att dörrn  var olåst...Men nu kan jag la skriva då det är åtgärdat..

Jag har tagit illa vid mig av mordet i Gällivare...Det är så sjukt hela grejen. träffa på en slumpvis person i skogen, och så händer sådana där saker? Det måste vara mer till detta fallet som inte kommit fram..


Imorgon har jag möte med de ansvariga,om min vård,,


Måndag..besök, musik, datahaveri

Hejsan..

Jag bloggar idag enbart kort då min dator havererat, och jag ska få hjälp med den imorgon. Jag har idag haft min mor på besök, vi åt gott och fikade, sen vart det musikgrupp o sen havererade min dator så nu skriver jag på den slöaste pc´n i mannaminne, och hade jag haft adhd hade den rykt genom fönstret för länge sedan..

jaja..ett litet svar till Jaquline som skrev en kommentar..Psykopater döms inte till vård, det anses vara en störning som inte går att behandla, och således döms psykopater till fängelse. Psykopati är en personlighetsstörning och personlighetsstörningar är inte grund till rpv vård, även om de är vanliga med andra tilläggsdiagnoser...Men överlag anses inte personlighetsstörningar vara allvarliga psykiska störningar..Förr dömdes psykopater till vård, men det var länge sedan nu..Så psykopat är jag inte...Jag är dessutom frisk idag efter åren på psyk så därför framstår jag nog inte galen idag.

Jag läste i kvällsposten att de jagade en rånare i helsingborg..Jag undrar om det var värt en rubrik pga nyhetstorka eller pga att det är den enda jagade rånaren i landet? med tanke på gårdagens kalla fakta kan det ju vara vilketsom

Söndag,inställd träning och migrän (?) Och sömnens mysterium

Kära Läsare,

Pat Punkt har idag sedan imorse haft huvudvärk..Migrän går i släkten typ, och eftersom jag ärver alla dåliga egenskaper från min far så har jag väl ärvt detta med..Jaja det kan ju vara nått annat typ förkylning eller frustration över tillvarons ofullständighet..Det kan ju vara att jag legat konstigt inatt..Jag tror att jag varit på äventyr i mina drömmar, när jag vaknade så hade jag lyckats rotera täcket och hamna i påslakanet..Det var ju bekvämt, men hur jag hamnade där är och förblir ett mysterium...Det var iaf en trevlig kväll igår, dels film-kvällen, sen telefonprat..

Imorgon kommer min kära mor på besök, det är alltid kul att få besök. Ske se om jag kan få min kaffemaskin att fungera ordentligt..Så att jag kan fixa ihop en latte..Sen efter det blir det musikgrupp på eftermiddag med Sss okrönta kungar Conny (socioterapin) och Tommy (Musikterapeut och dansbandslegend). Det blir trevligt som vanligt...

Jag läste en intressant artikel på Viska.se idag, som Admin1,  killen som driver forumet hade skrivit

Forskare har med PET-röntgen av hjärnan funnit att det finns tecken på att utvecklingen av schizofreni kan kopplas till inflammation i hjärnan. Forskarna tänker undersöka vidare om denna inflammation uppstår i samband med att sjukdomen startar eller om den orsakas av försämrade symptom under själva sjukdomen. Man diskuterar om antiinflammatoriska läkemedel, som verkar på hjärnans mikrogliaceller skulle kunna få effekt mot schizofreni. Tidigare har vanliga antiinflammatoriska läkemedel testats mot schizofreni med begränsad framgång (viska.se)

Även om jag inte lider av schizofreni så läser jag en del på Viska, vilket är ett eminent forum för folk med psykisk sjukdom, anhöriga samt andra. Hela forumet sköts utav en kille som kallar sig Admin1 och han förtjänar all cred för det fina forumet han driver... Ni som inte känner till forumet uppmanar jag att besöka det...

Nu ser vi fram emot den nya veckan så tar vi nya tag!Lördag..Myskväll på Hispa..Hägglund gillar inte regnbågarHejhej hemskt mycket hej där ute i stugorna denna Lördagkväll..Idag har jag inte riktigt hunnit med att blogga. Idag började jag med att sätta igång elementet, det var så satans kallt att rutorna hade kondens, på insidan..men nu har det kommit igång lite, så jag blir nog inte förkyld av rumstempen iaf *ler sött*

Sen efter det stekte jag kyckling till dagens brunch, pastasallad med kyckling och bacon bitar. Den var god måste jag säga, till detta serverades en hemmagjord Tzatziki. Rätten allt som allt kan inte annat än få 4 injektioner av fem möjliga, eventuellt 4,5. Sen har det varit lite småplock med papper and shit och nu på kvällen har vi haft lite myskväll. Vi slängde ihop lite varma mackor med kantarellstuvning. Kantarellerna hade några på avdelningen plockat i de småländska skogarna. Sen hade vi godis och en bra film. Allt som allt en trevlig kväll, kanske inte riktigt hur man skulle vilja spendera en lördagskväll när man är i min ålder, men nu är ju läget som det är och det får man ju acceptera..

Jag funderar på en sak så här på kvällen...Det är typ 4000 år sedan Gamla testamentliga lagar skrevs ned, efter diasporan, där står det vissa kulturella saker som var tidsenliga och säkert hade en god anledning för stammens fortlevnad etc. Sen läser jag i dagens aftonblad att trähatten Hägglund gör allt för att behålla äktenskapet heterosexuellt, det är nästan som om homofobin inte vet gränser, Varför i helvete ska en regering, ett land ha rätten att bestämma vem man som individ vill vara gift med? Räcker det inte med det överförmynderi som finns på andra platser? Varför ska Hägglund, Asta 99 i Umeå eller Greger 46 i Lund bry sig om vem folk ska gifta sig med? Tror homofoberna att man som hetrosexuell ska tvingas till homosexuella aktiviteter om man gav denna minoritet lika rättigheter som heterosexuella... Personligen skiter jag högaktningsfullt i vem folk vill sätta på eller gifta sig med, är jag inte med i sovrummet har jag heller ingen anledning till att ha synpunkter på vad de gör där inne...Jag tror nog att även vuxna homosexuella män och kvinnor ska kunna anses vuxna och mogna nog att välja själva vem de vill gifta sig med....Att dessa idioter som styr ens kan knyta skorna är för mig ett mysterium..Jag känner en del homosexuella män och kvinnor och de är precis som oss heterosexuella, fast med en annan smak på det sexuella..jaja..Vi kan nog konstatera att Hägglund inte gillar Regnbågar..


RSS 2.0