Lördag

Idag är det nästan 70 år sedan kristallnatten inträffade:

Kristallnatten för 70 år sedan brukar betecknas som kulmen på nazisternas judeförföljelser före Förintelsen. Men den var också dennas ideologiska startpunkt. Den 9 november hedras offren i Tyskland, Sverige och på många andra håll i världen. (www.smp.se)

Aldrig förr eller efter har en natt betytt så mkt lidande för så många människor, och än idag jagas ju nazistförbrytare världen över, och hur mycket jag än är för demokrati och yttrandefrihet förstår jag inte att inte Nazismen förbjudits som ideologi och Nazistpartier borde förbjudas med, iallafall i politiska sammanhang, om man som parti inte verkar för demokratiska värderingar och alla människors lika värde har man inte i en politiskdebatt att göra..Och protestera mot dem och slänga sten mot deras demonstrationer hjälper inte, det är ju vad de vill. Tig ihjäl deras partier, skriv inget om dem och ta inte ens en diskussion...Tig...Tig ihjäl det nya men glömm aldrig det gamla.


Landstinget kronoberg utreder ifall de ska börja med robotkirurgi, vilket är lustigt...De flesta kirurger jag stött på har verkat helt avstängda och empatilösa..Mänskliga robotar...Undrar vad som är värst? Mänskliga robotar eller riktiga robotar?

Lite kul...I ett par dagar har de åkt med traktor på sjön här ute, på flytande broar. Nån intelligent person har fått för sig att det är jobbigt att ta den extra kilometern med bilen och således byggs en bro tvärs över sjön och därav traktoren..

Hispascenario: Patient kommer in från frigång, Personalen frågar. "Hur var det ute lille patient?" Patienten svarar "skönt..det var en traktor på sjön".. Personalen tittar på patienten som har ett upprymt leende efter att ha sett nått kul efter 6 år..personalen säger -"Det är klart att det inte var en traktor på sjön". Patienten ihärdar och får två st injektioner och sover i två dagar och kommer inte gå ut på x-antal dagar..veckor..år....fast så blir det ju inte...Eller?


Nu är det ju lördagkväll..Det finns nog en miljon platser jag hellre vill vara på än här..Men det är okay ändå. även om det ibland blir långsamt så vet jag ju att slutet på hispalivet närmar sig...Frågan är vä bara hur lång spurten blir...

Må väl och ha en fin kväll!

PP


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0