Livet på psyk

Förr i tiden fanns ett socialt nätverk som skyddade samhällets sjuka från samhället samt samhället från de sjuka. För bara typ 20 år sedan hörde man inte av rubriker om psykiskt sjuka som jagar troll med järnrör eller kör radiostyrd bil genom gator, förr..innan psykiatri reformen fick människor hjälp med sina demoner innan det slog slint för dem..

sen stängdes sjukhusen av regeringen, lagen ändrades  och tillräknelighets begreppet togs bort för att det var för svårt att få folk dömda till vård, nu ska lagen ändras igen. Varför kan man undra..Folk kommer ut för fort skriker pöbeln, inte alls säger statistiken, genomsnitts straff för kriminalvården är ca 6 månader, de som skulle fått 6 månader på kåken sitter typ 6 år på hispan.

De enda som kan"tjäna" tidsmässigt på att dömas till vård är grova våldsbrottslingar, som skulle fått 7 år eller mer, de som även statistiskt sett skulle haft lägst återfallsprocent. Enligt socialstyrelsen har det aldrig varit ett återfall i grova våldsbrott som ej varit drogrelaterat...

Ändå dras det in på vården, det blir hårdare på avdelningar, mer kvv stil för att folk ska straffas, även de sjuka som inte vetat vad de gjort ska "sona" det som de gjort..Psykologer, läkare och personal skriker att det inte kommer att fungera. Regeringen skriver tillbaka att det kommer att fungera...

anledningen är inte straffsatsen som de säger utan pengar, de har inte råd att ha folk inlåsta så länge som man är inom psyk, de vill att folk ska ut efter sina sex månader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0